Master of puppets Шефчето на форума

|
Posted: Wed Aug 13, 2008 4:42 pm Post subject: "Истината за Металика" |
|
|
Няколко дни преди концерта на Metallica в София, на българския пазар излезе книгата на Джоел Макайвър, "Истината за Metallica", от издателство “Адикс”. В 416 страници авторът разказва историята на групата и разгадава митовете, които витаят около нея. Ретроспекцията започва още от ранните младежки години, в които купоните и алкохолът са били водеща сила за групата, минава през историческата война за авторски права с Napster, и стига до случващото се с бандата днес. Интервюирани са повече от 75 бележити музиканти, продуценти, писатели, хора, свързани с групата и семейни членове. Самият Макайвър e автор, журналист и редактор. Автор е на 11 книги и е верен фен на траш музиката, шведския дет метъл и британския грайндкор. Освен за тях обаче, Макайвър пише за хип-хоп, джаз, класическа и фънк музика. Написал е множество статии за списания, като Record Collector, Metal Hammer, Total Guitar, Kerrang!, Classic Rock, Bass Guitar и Future Music. Пише ревюта за филми и DVD списания. Интервюирал е над 400 музиканти, актьори и продуценти през годините. "Истината за Metallica" е първото по рода си издание в България, което изчерпателно и последователно проследява всичко онова, което е превърнало Metallica в легендата, която групата е и до ден днешен.
източник: svejo.net
Имате ли я? Аз вече я прочетох, взех си я на следващия ден след концерта 8) Доста е интересна и изчерпателна (на моменти от изчерпателност чак скучна става ама това е била целта ) _________________ Emptyness is filling me
to the point of agony,
growing darkness, taking toll,
I was me but now he's gone! |
|
Nail9

|
Posted: Thu Sep 11, 2008 9:28 pm Post subject: Re: "Истината за Металика" |
|
|
| Master of puppets wrote: |
Доста е интересна и изчерпателна (на моменти от изчерпателност чак скучна става  |
Има го и това.Аз лично не четох много внимателно като се изброяваха местата, през които са минавали на съответното турне.
Но това, заедно с правописните грешки са дребни недостатъци.Книгата и на мен ми беше много интересна и научих доста нови неща (повечето от които вече съм забравил ). |
|