|
Metallica-BG Bulgarian Metallica fanclub
|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Master of puppets Шефчето на форума

|
Posted: Thu Aug 30, 2007 5:22 pm Post subject: Guitar's spot |
|
|
Тук ще бъде всичко за китарата - на каква свирите, каква марка (ако е електрическа), кой ви е китарният идол, какви неща можете и предпочитате да свирите и тн.
Аз вчера си взех Squier Stratocaster с 10-ватов усилвател Laney, който може да променя звука до неузнаваемост. На уроци още не съм тръгнал, но за момента дрънча ритми на по-известни песни посредством таблатури.  _________________ Emptyness is filling me
to the point of agony,
growing darkness, taking toll,
I was me but now he's gone! |
|
| Back to top |
|
 |
Sandman

|
Posted: Wed Sep 26, 2007 7:36 pm Post subject: |
|
|
За колко си взе китарата? Аз съм на акустична все още. Акустичните също си имат марки . Моята я купих от учителя ми (който си взе май акустична Yamaha преди известно време) и или е Кремона или някаква, която не знам . Иначе имам мерак за електрическа отдавна ама нещо бавно вървя натам за съжаление.. Китарни идоли - Marty Friedman, Dave Mustaine, Yngwie Malmsteen, Jimmy Page, James Hetfield и Kirk Hammett, Robb Flynn бих казал също, всъщност мога да изброявам още, но тези са ми главните май. |
|
| Back to top |
|
 |
Master of puppets Шефчето на форума

|
Posted: Wed Sep 26, 2007 9:21 pm Post subject: |
|
|
Самата китара беше към 200 и нещо лева, а усилвателя - 300 и нещо... абе ако намеря касовата бележка, ще ти кажа с точност.
Аз засега събирам пари за акустична, тъй като по-качествено може човек да се научи на нея (не са мои думи това, познавам хора които свирят и могат да потвърдят ), а и да мога да я разнасям ако ми потрябва на някоя екскурзия примерно...
Идоли за китаристи имам много, но се сещам за Steve Vai, Angus Young, Slash, Ritchie Blackmore, Joe Satriani, Tim Skold, Kirk Hammett, James Hetfield (той е по-скоро ритъм, отколкото соло, но като се вземе предвид факта, че пее и свири едновременно, не може да не го спомена ), Kenny Hickey и др. 8) _________________ Emptyness is filling me
to the point of agony,
growing darkness, taking toll,
I was me but now he's gone! |
|
| Back to top |
|
 |
Drop dead, gorgeous!

|
Posted: Sat Oct 27, 2007 5:49 pm Post subject: |
|
|
| James Hetfield wrote: |
Аз засега събирам пари за акустична, тъй като по-качествено може човек да се научи на нея (не са мои думи това, познавам хора които свирят и могат да потвърдят ), а и да мога да я разнасям ако ми потрябва на някоя екскурзия примерно...
|
Ти и електрическата можеш да си разнасяш... ^^ С 1 малко усилвателче (Fender Hello kitty примерно) 1нствената пречка ще е това къде да я включиш... Ама тва може да се реши..
А иначе по темата.. Имам Fender акустична.. Все още не мога да свиря като хората, ама сега се уча ^^ Идолите ми (James Hetfield, Ritchie Blackmore, Kirk Hammett, Jimmy Page, Slash...) не са много, но няма значение... ^^
(А и понеже тва ми е 1вия пост да кажа.. Здравейте на всички! ^^) |
|
| Back to top |
|
 |
Leper Messiah

|
Posted: Thu Aug 21, 2008 4:09 pm Post subject: |
|
|
мойта китара е Jackson js30 rr
идолите ми са: Kirk Hammett, James Hetfield |
|
| Back to top |
|
 |
Vulturus

|
Posted: Sun Nov 09, 2008 2:52 am Post subject: |
|
|
Аз свиря в момента на Jackson JS30 Dinky но преди имах и един Squier Stratocaster Standart който продадох!Използвам и дисторшън Behringer UM-100 който за сега ми върши страхотна работа ;)Кубето ми е Squier pw 10 и е много зле но за вкъщи това,а иначе свиря в група където си има усилвател и пулт Свиря предимно Металика!Мой идоли са Zakk Wylde и Joe Satriani!James Hetfield(като техника на свирене но определено не заради уменията му ) 8) _________________ The Horsemen are drawing nearer
On the leather steeds they ride
They have come to take your life
On through the dead of night
With the four Horsemen ride
--------To live is to Die----------- |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|