Metallica-BG Metallica-BG
Bulgarian Metallica fanclub

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   fchat fChat   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Guitar's spot

Post new topic   Reply to topic    Metallica-BG Forum Index -> Ride the lightning
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Master of puppets
Шефчето на форума

PostPosted: Thu Aug 30, 2007 5:22 pm    Post subject: Guitar's spot Reply with quote

Тук ще бъде всичко за китарата - на каква свирите, каква марка (ако е електрическа), кой ви е китарният идол, какви неща можете и предпочитате да свирите и тн. Smile

Аз вчера си взех Squier Stratocaster с 10-ватов усилвател Laney, който може да променя звука до неузнаваемост. На уроци още не съм тръгнал, но за момента дрънча ритми на по-известни песни посредством таблатури. Smile
I was me but now he's gone!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Sandman

PostPosted: Wed Sep 26, 2007 7:36 pm    Post subject: Reply with quote

За колко си взе китарата? Аз съм на акустична все още. Акустичните също си имат марки Wink . Моята я купих от учителя ми (който си взе май акустична Yamaha преди известно време) и или е Кремона или някаква, която не знам Laughing . Иначе имам мерак за електрическа отдавна ама нещо бавно вървя натам за съжаление.. Китарни идоли - Marty Friedman, Dave Mustaine, Yngwie Malmsteen, Jimmy Page, James Hetfield и Kirk Hammett, Robb Flynn бих казал също, всъщност мога да изброявам още, но тези са ми главните май.
Back to top
View user's profile Send private message
Master of puppets
Шефчето на форума

PostPosted: Wed Sep 26, 2007 9:21 pm    Post subject: Reply with quote

Самата китара беше към 200 и нещо лева, а усилвателя - 300 и нещо... абе ако намеря касовата бележка, ще ти кажа с точност. Wink Rolling Eyes
Аз засега събирам пари за акустична, тъй като по-качествено може човек да се научи на нея (не са мои думи това, познавам хора които свирят и могат да потвърдят Rolling Eyes ), а и да мога да я разнасям ако ми потрябва на някоя екскурзия примерно...

Идоли за китаристи имам много, но се сещам за Steve Vai, Angus Young, Slash, Ritchie Blackmore, Joe Satriani, Tim Skold, Kirk Hammett, James Hetfield (той е по-скоро ритъм, отколкото соло, но като се вземе предвид факта, че пее и свири едновременно, не може да не го спомена Rolling Eyes ), Kenny Hickey и др. 8)
I was me but now he's gone!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Drop dead, gorgeous!

PostPosted: Sat Oct 27, 2007 5:49 pm    Post subject: Reply with quote

James Hetfield wrote:

Аз засега събирам пари за акустична, тъй като по-качествено може човек да се научи на нея (не са мои думи това, познавам хора които свирят и могат да потвърдят Rolling Eyes ), а и да мога да я разнасям ако ми потрябва на някоя екскурзия примерно...

Ти и електрическата можеш да си разнасяш... ^^ С 1 малко усилвателче (Fender Hello kitty примерно) 1нствената пречка ще е това къде да я включиш... Ама тва може да се реши..

А иначе по темата.. Имам Fender акустична.. Все още не мога да свиря като хората, ама сега се уча ^^ Идолите ми (James Hetfield, Ritchie Blackmore, Kirk Hammett, Jimmy Page, Slash...) не са много, но няма значение... ^^

(А и понеже тва ми е 1вия пост да кажа.. Здравейте на всички! ^^)
Back to top
Leper Messiah

PostPosted: Thu Aug 21, 2008 4:09 pm    Post subject: Reply with quote

мойта китара е Jackson js30 rr
идолите ми са: Kirk Hammett, James Hetfield
Back to top
Vulturus

PostPosted: Sun Nov 09, 2008 2:52 am    Post subject: Reply with quote

Аз свиря в момента на Jackson JS30 Dinky но преди имах и един Squier Stratocaster Standart който продадох!Използвам и дисторшън Behringer UM-100 който за сега ми върши страхотна работа ;)Кубето ми е Squier pw 10 и е много зле но за вкъщи това,а иначе свиря в група където си има усилвател и пулт SmileСвиря предимно Металика!Мой идоли са Zakk Wylde и Joe Satriani!James Hetfield(като техника на свирене но определено не заради уменията му ) 8)
On through the dead of night
With the four Horsemen ride
--------To live is to Die-----------
Back to top
Post new topic   Reply to topic    Metallica-BG Forum Index -> Ride the lightning All times are GMT + 3 Hours
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum