| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Master of puppets Шефчето на форума

|
Posted: Fri Sep 28, 2007 12:09 am Post subject: It's all about that "Napster" thingy... |
|
|
Така, преди да кажа за какво е темата, малко предистория за непросветените:
Napster е сайт, от който се даунлоудват мп3-ки, безплатно. Около 2000г. от Металика съдят собствениците на мрежата заради "пиратското разпространение на личния им труд". Феновете обаче се разгневяват, масово се изгарят записи и фенски тениски на Металика...
Та целта на темата е, освен действията на Джим и компания срещу споменатата мрежа, да дискутираме и интернет пиратството, въобще. Феновете на НИН тук веднага ще цитират скандалното изказване на Трент Резнър по този повод, но това удоволствие ще го оставя на тях  _________________ Emptyness is filling me
to the point of agony,
growing darkness, taking toll,
I was me but now he's gone! |
|
| Back to top |
|
 |
Nail9

|
Posted: Fri Sep 28, 2007 8:30 am Post subject: |
|
|
Не е скандално изказването на Трент Резнър.Бесен е,че звукозаписната му компания иска да трупа пари на негов гръб и на гърба на феновете (какъвто съм и аз,но досега не съм си купувал нищо на НИН,поради простия факт,че не ги разпространяват в България).
Иначе за Napster и Металика има десетки карикатури.За мен също действията на групата са излагация,по никакъв начин не успяха да спрат пиратстването на музиката им.Само разгневиха доста от своите фенове,не мисля че това им беше целта. |
|
| Back to top |
|
 |
King Nothing

|
Posted: Fri Sep 28, 2007 2:08 pm Post subject: |
|
|
Аз доколкото знам, след реакцията на феновете, Металика си променят позицията спрямо Napster и пиратството... _________________ Just want one thing
Just to play the king
But the castle's crumbled
And you're left with just a name
Where's your crown, King Nothing? |
|
| Back to top |
|
 |

|
Posted: Fri Sep 28, 2007 10:27 pm Post subject: |
|
|
Интересно... за пръв път го чувам това, уж гледах биографичен филм за тях... _________________ Emptyness is filling me
to the point of agony,
|
| Back to top |
|
 |
King Nothing

|
Posted: Sat Sep 29, 2007 12:59 am Post subject: |
|
|
| James Hetfield wrote: |
| Интересно... за пръв път го чувам това, уж гледах биографичен филм за тях... |
Може и аз да греша. Все пак не знам много за тях. Утре ще проверя. _________________ Just want one thing
Just to play the king
|
| Back to top |
|
 |

|
Posted: Sat Sep 29, 2007 6:51 pm Post subject: |
|
|
Я верно виж, аз също се поразрових, ама без резултат.  _________________ Emptyness is filling me
to the point of agony,
|
| Back to top |
|
 |
King Nothing

|
Posted: Sat Sep 29, 2007 8:46 pm Post subject: |
|
|
| James Hetfield wrote: |
Я верно виж, аз също се поразрових, ама без резултат.  |
В wikipedia не пише нищо.... явно съм го сънувал  _________________ Just want one thing
Just to play the king
|
| Back to top |
|
 |
BL33D1N6_M3

Joined: 11 Feb 2008 Posts: 23 Location: Caught Under The Wheels Roll
|
Posted: Mon Feb 11, 2008 3:42 am Post subject: |
|
|
Ларс казва: "нямам нищо против свалянето на песни, просто не искам това да стане преди албумът да е излезнал".
За Напстър разбират, когато работят по I Disappear и виждат, че песента им я има качена в сайта. После разбират, че цялата им дискография я има и може съвсем свободно да се сваля. Мисля, че от своя страна постъпиха правилно. Като артисти и музиканти. Но от друга страна загубиха фенове, които за пореден път ги обвиниха, че са се "продали" на индустрията и са станали още по-жадни за кинти.
Аз мисля, че Напстър беше един вид "Ние сме Металика, не искаме хората да свалят песните ни, не ни пука кой какво ще си помисли, защото знаем кои са истинските фенове".
А след цялата история се появяват много пародии за напстър, а дори Ларс, когато участва в американския "Стани богат" пита водещия дали не са свалили музикалния фон от напстър. _________________ I am the beast that feeds the beast
I am the blood
I am release
Come make me pure
Bleed me a cure
I'm caught, I'm caught, I'm caught Under |
|
| Back to top |
|
 |
Vulturus

|
Posted: Sun Nov 09, 2008 2:35 am Post subject: |
|
|
Това е въпрос по който може да се спори МНОГО!Според мен трябва да има някакви ограничения в пиратството защото така хората,особено в България си казват "Майната им на Металика мога да си изтегля шибаният албум от нета и да си го слушам вместо да се изръся сумати кинти за да си го взема!" но това според мен е егоистично!Добре хората може да не получават такива големи заплати като например в Германия или Америка но нищо не пречи на човек са си задели някакви пари от бюджета си и да ги похарчи за албуми на любимите си групи даже и след като си го е изтеглил вече от нета.Но в България има и друг сериозен проблем-неможе да се намери всичко на пазара!Това лично мен ме вбесява!Имам щастието да съм ходил в чужбина и да си взема някой албуми на Металика с който адски много се гордея и им се радвам.Но примерно тук е адски трудно(да не кажа невъзможно да се намери примерно Cliff'em All или допълнителните сет боксове Live Shit:Binge and Purge или пакета на Дет Магнетик с ковчега.Е в края на краийщата всеки има своята гледна точка за пиратството  _________________ The Horsemen are drawing nearer
On the leather steeds they ride
They have come to take your life
On through the dead of night
With the four Horsemen ride
--------To live is to Die----------- |
|
| Back to top |
|
 |
|